Blog

Waar komt 'revolutio' vandaan ?
Dans le Nord de la Colombie, la mine de charbon de El Cerrejon. Images novembre 2016.
Mural, Santiago de Chile, foto Greet
De HeForShe campagne werd gelanceerd door VN-vrouwen en werft wereldwijd mannen en jongens die zich willen inzetten voor gendergelijkheid en de positie van de vrouw. Ook de UGent start een HeForShe-campagne op en vroeg aan soulpress.be om de campagnefilm te realiseren en de videoboodschappen van de decanen te filmen.
New jet-fighters ? Over our dead bodies
FaSinPat, la Fabrica Sin Patrones, usine sans patrons, est une expérience unique d’émancipation.
This speech was presented as an introduction to the lunch debate, held on May 26 with colleagues from the Dutch Rathenau Instituut, at VITO (the Flemish Institute of Technological Research) in Mol, Belgium.
De stad Brussel heeft donderdagavond 22 januari 2015 haar plan voor een voetgangerszone voor de Beurs laten voorstellen. Het gemeentebestuur houdt er een merkwaardig idee van participatie op na.
Hoe verraderlijk mooie woorden kunnen zijn, blijkt uit een tentoonstelling in het museum BELvue en een documentaire in de Botanique. Allebei ontleden ze de koloniale propaganda van weleer en halen haar mechanismen naar boven. De analyse is ook voor vandaag nuttig. Want onze machthebbers brengen ons dagelijks met propaganda voor hun vuile zaakjes in beweging.
Potosi, Bolivia, juni 2014 – Sommige toeristen passen voor de kijktoer naar de Cerro Rico. Gaan gapen en zien hoe de mijnwerkers afzien ? Ze vinden het a-sociaal en moreel niet kunnen. Maar de 'Berg die Mensen Eet' is al vijfhonderd jaar een attractie. Vandaag betalen hele horden kijklustigen (veel geld) om door de berg te kruipen. Ze komen dicht bij een brok harde Boliviaanse realiteit.
De Argentijnse Salinas Grande is een spierwit, oogverblindend opgedroogd zoutmeer op zo'n 3400m hoogte. Het is de derde grootste zoutvlakte ter wereld. Je kan er de zoutpoelen zien waar ze nu ook nog zout ontginnen. En het loopt er vol toeristen die allerlei gekke poses aannemen om ‘perspectief’ foto’s te maken.
Oruro in Bolivia, juni 2014 - In de Boliviaanse stad Oruro zijn duivels in de weer. De duivels van het carnaval, en de duivels die sinds donkere tijden waken in de tin- en goudmijnen. Maar Oruro en omstreken kampen met de vervuiling van de mijnindustrie. De ondernemingen doen er niets aan, de overheid laat begaan, en daarom springen lokale organisaties in de bres.
Mei 2014, San Pedro de Atacama, 'de droogste plek op de aardbol' in het Noorden van Chili - We zijn met een Big Jump aan onze tiende maand begonnen, de Big Jama Jump. Gisteren zijn we namelijk de Paso de Jama overgestoken, 4700 èn meter, een grensovergang van Argentinië naar Chili. Erop en erover, maar we hadden er wel twee dagen voor nodig.
Dit verslag beschrijft het hardnekkig verzet van Malvinas Argentinas. Dit onooglijke dorp in Argentinië vecht in de frontlinie tegen Monsanto, één van 's werelds machtigste concerns. De biotech-reus Monsanto wil in Malvinas in Argentinië een fabriek van genetisch gemanipuleerd maïszaaigoed bouwen. In januari haalden de bewoners van Malvinas een eerste slag thuis. De bouw van de fabriek is stilgelegd. Maar wordt ze ook helemaal geschrapt ?

Pages